Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών Σχολείων Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010
Τ.Θ. 3804 - 10210 ΑΘΗΝΑ Αρ.Πρωτ.: 262

http://musicaschoolsarts.blogspot.com/






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: "Εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού σχολείου Λαμίας"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Διήμερου 20 και 21 Μαρτίου 2010, στη Λαμία, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Λαμίας. Κατά τη διάρκεια του Διημέρου πραγματοποιήθηκαν:

 Ημερίδα με θέμα:
«Το Όραμα των Γονέων για τα Μουσικά Σχολεία»

Η ημερίδα αυτή ήταν η συνέχεια των τριών επιστημονικών συνεδρίων πού έχει διοργανώσει η Ένωση μας (το 2007 στην Ξάνθη, το 2008 στη Μυτιλήνη και το 2009 στη Θεσσαλονίκη).
Πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα πού επικράτησε όλο αυτό το διάστημα στα ζητήματα της παιδείας που επηρέασε και τα Μουσικά Σχολεία και τις δραστηριότητες της Ένωσης.
Το γενικότερο κλίμα διαμορφώθηκε μέσα από την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο πού προέκυψε ύστερα από τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009. Αλλαγή πολιτικής ηγεσίας αλλά καμία αλλαγή στην πολιτική για την Παιδεία. Μπορούμε να πούμε μάλιστα για πολιτική απραξία, χωρίς ακόμα και σήμερα πού μιλάμε, να έχει ξεκαθαρίσει το Υπουργείο επίσημα την πολιτική του. Φυσικά καμία πρόταση για το μέλλον των Μουσικών Σχολείων και καμία δρομολόγηση για τα θέματα πού εκκρεμούν.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κουφαλάκος Παναγιώτης, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους, τόνισε τη μεγάλη σημασία που δίνει το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης στο διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν τέσσερες ξεχωριστές και αλληλοσυμπληρούμενες εισηγήσεις: Φωτιάδη Ζαφείρη (πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων), που ανέπτυξε το θέμα «Μουσικό σχολείο, ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία και σύνδεση του Μουσικού Σχολείου με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση», Πυνηρτζή Γιώργο (Ταμία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων), που ανέπτυξε το θέμα «παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων», Καραγιάννη Αναστάσιο (καθηγητή Μουσικού Σχολείου Πάτρας), που ανέπτυξε το θέμα «Ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα» και Αθανασίου Κατερίνας (Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων), που ανέπτυξε το θέμα «Το όραμα μας για ένα διαφορετικό σχολείο», κατατέθηκαν προτάσεις για το παρόν και το μέλλον των Μουσικών Σχολείων.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος από Διευθυντές Καθηγητές Γονείς αλλά και μαθητές από τα δεκαπενταμελή που συμμετείχαν.


ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων. Επίσης κατέθεσε προτάσεις ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λαμίας κ. Τζίμας Νικόλαος, εκπρόσωποι του 15μελούς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και πολλοί γονείς - εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Γονέων των Μουσικών Σχολείων.

Για άλλη μια φορά έλειψαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, παρά την έγκαιρη πρόσκλησή τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ.


 Η 6η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων, που έγινε στη Λαμία, το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου 2010, στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας.
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κουφαλάκος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές γονείς του Μουσικού Σχολείου Λαμίας καλωσόρισε τους γονείς που ήρθαν από όλη την Ελλάδα και κατέθεσε τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό της δράσης του ΔΣ για το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2009 έως Μάρτιος 2010 και τον προγραμματισμό Δράσης για το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2010 έως Μάρτιος 201.
Μετά από πλούσια συζήτηση και την κατάθεση πολλών προτάσεων απ’ όλους τους παρόντες γονείς ψηφίσθηκαν, ομόφωνα, ο Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός του ΔΣ και αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης που θα ακολουθηθεί την επόμενη χρονιά.

Όλη η Εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα να βιώνει καθημερινά και ανεπίσημα εικασίες. Τα ΜΜΕ με την καθοδήγηση του Υπουργείου και των ιδιωτικών συμφερόντων διαμορφώνουν κλίμα ιδιωτικοποίησης της Παιδείας μέσα και από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Σπάνε το ενιαίο της εκπαίδευσης και συνδέουν την εκπαίδευση με τις δήθεν ανάγκες της κοινωνίας ανοίγοντας παράθυρο ιδιωτικοποίησης. Η πολιτική μείωσης των δαπανών για την Παιδεία περνά μέσα από την παραχώρηση της εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους. Το πάγιο αίτημα για αύξηση των δαπανών παραμένει για άλλη μία χρονιά επίκαιρο. Η Ένωση και οι σύλλογοι πού την απαρτίζουν απαιτούν: Αποκλειστική δωρεάν δημόσια παιδεία και γενικότερη αναβάθμιση της Παιδείας στην Ελλάδα.
Η Δημόσια δωρεάν παιδεία μέσα και από το θεσμό των Μουσικών σχολείων δημιουργεί εστίες αντίστασης απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη υποκουλτούρα. Έχουμε ανάγκη από Δημόσιους Θεσμούς πού συμβάλλουν στην ανάκτηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Η δύναμη και το μέλλον του λαού μας περνά μέσα από την αυτογνωσία του πολιτισμού και την ενότητα των εργαζομένων και των πολιτών.

 Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα:
«Τροποποίηση του Καταστατικού»
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας αποφασίστηκε, ομόφωνα, η τροποποίηση του Καταστατικού, με την οποία η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων θα συμπεριλάβει ως μέλη της και τους γονείς από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Ο τίτλος της Ένωσης θα είναι «Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».

 Μουσική Εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου 20 Μαρτίου, οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας μάγεψαν με τη μουσική, τα τραγούδια, τις απαγγελίες και τους χορούς τους θεατές της γεμάτης Αίθουσας Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων.

Το διήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου, με την παράθεση αποχαιρετιστήριου γεύματος στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας.






Με τιμή για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Π. Κουφαλάκος Κ. Αθανασίου
6972 006221 6939 457717
koyf@otenet.gr k.athanasiou@yahoo.gr
koyf@deyakal.gr