Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συγχαίρει τα παιδιά και τους καθηγητές

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου συγχαίρει τους μαθητές για τη θεατρική τους εμφάνιση στην παράσταση του έργου του Μανόλη Κορρέ, "Οίκος Ευγηρίας - η ευτυχισμένη Δύσις". Τους εύχεται να έχουν πάντα δημιουργική συμμετοχή στο «παιχνίδι» της ζωής τους.

Επίσης συγχαίρει τους υπεύθυνους καθηγητές τους οποίους και ευχαριστεί για την προσφορά τους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

"Oίκος ευγηρίας" από το Ππαστράτειο Γυμνάσιο




To θεατρικό έργο "Οίκος ευγηρίας" ανέβασαν οι μαθητές του Παπαστράτειου Γυμνασίου Αγρινίου τη Δευτέρα 4 Απριλίου στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Καταχειροκροτήθηκαν και τους άξιζε !!! Συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς !!!!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ του Κου Βλαχου Δημητριου προς την Ε.Σ.Γ.Κ.Α.

Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αν διαβάσουμε (και πρέπει να γίνει αυτό) το καταστατικό της Ένωσης που ,πάρα πολύ σωστά , αναρτήθηκε στο blog αυτής , θα γνωρίσουμε ότι στο άρθρο (3) – Μέσα για την πραγμάτωση των σκοπών της Ε.Σ.Γ.Κ.Α. , παράγραφος (1) λέει τα εξής:

‘’ 1. Η ίδρυση και δραστηριοποίηση σε όλα τα σχολεία της πόλης του Αγρινίου των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών προς εκπλήρωση των σκοπών.’’ .Οι επόμενες εννέα παράγραφοι αναφέρονται σε τρόπους και μέσα για ‘’τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών προς εκπλήρωση των σκοπών.’’

Μέσα λοιπόν από το άρθρο 3 του καταστατικού φαίνεται ότι η Ένωση ιδρύει, συντονίζει, δραστηριοποιεί, διαφωτίζει , συνεργάζεται με άλλους φορείς ,συγκροτεί επιτροπές δραστηριοτήτων από τα μέλη της ,ενημερώνει τους αρμόδιους για τα προβλήματα μαθητών και γονέων. Πολύ σπουδαίο είναι ότι η Ένωση συμμετέχει στις επιτροπές επεξεργασίας και αποφάσεων για τα προβλήματα της παιδείας.

Τίθεται λοιπόν η ερώτηση :

- με ποιο τρόπο θα τα κάνει όλα αυτά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου;

Η απάντηση θεωρώ πως είναι η εξής :

- με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των σχολείων στην Ένωση ,με μια Ανοιχτή , Διαρκή Γενική Συνέλευση. Ουσιαστικό ρόλο πρέπει να έχει το Διοικητικό Συμβούλιό της. Ένα πολύ σημαντικό συντονιστικό ρόλο. Το Δ.Σ. θα εκφράζει και γενικώς θα μεταφέρει τις αποφάσεις της Ένωσης.

- και βέβαια , τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει η Γενική Συνέλευση, είτε εκτάκτως , είτε στις συχνές και καθορισμένες φορές που θα συγκαλείται.

Αυτή ήταν λοιπόν η πρότασή μου (τροποποίηση - αποσαφήνιση της λειτουργίας της Ένωσης και του διοικητικού συμβουλίου αυτής) στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/3/11 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ,επ’ ευκαιρία κάποιων αναγκαστικών τροποποιήσεων άρθρων χάριν υπάρχοντος νόμου . Μ’ αυτή τη πρόταση αποσαφηνίζεται ότι τις αποφάσεις της Ένωσης δεν τις παίρνει το Δ.Σ. αλλά η Γενική Συνέλευση.

· Μια πρώτη απάντηση σ’ αυτό ήταν ότι ,το Δ.Σ. δεν αποφάσισε ποτέ αυθαιρέτως αλλά πάντα με γνώμονα το καταστατικό και τους σκοπούς της Ένωσης. Συμφωνώ απολύτως και επικροτώ τις όσες αποφάσεις γνωρίζω ότι έχει πάρει κατά καιρούς το εκάστοτε Δ.Σ., είτε συμμετείχα σ’ αυτές είτε όχι . Λαμπρό παράδειγμα είναι η δραστηριοποίηση και δράση του νυν Δ.Σ. σε σοβαρά θέματα όπως οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Πρέπει όμως να αποδεχτούμε ότι οι αποφάσεις απλώς βάσει του καταστατικού μπορεί να είναι υποκειμενικές και όχι πάντα καθοριστικές. Έχω βρεθεί π.χ. σε δύο διαφορετικά Δ.Σ. όπου αναγκαστήκαμε να αποφασίσουμε για το ίδιο πράγμα δεύτερη φορά (ευτυχώς με την ίδια τελική απόφαση, νομίζω). Και εάν οι τυχόν υποκειμενικές ή μη καθοριστικές αποφάσεις έρχονται από την Γενική Συνέλευση όλα καλά. Αλλιώς όμως…

· Μια δεύτερη απάντηση στην πρότασή μου ήταν ότι προσπαθώντας να βασιστούμε στη Ανοιχτή, Διαρκή ,Γενική Συνέλευση θα κλείσουμε , θα διαλύσουμε την Ένωση. Διότι δεν θα παίρνονται αποφάσεις έγκαιρα ή και καθόλου. Κι αυτό λόγω μη συμμετοχής ,λόγω κακής δραστηριοποίησης των Συλλόγων των σχολείων και επομένως των εκπροσώπων τους στην Ένωση. Αποδεχόμαστε λοιπόν ότι η Ένωση πάσχει-ασθενεί , αλλά δεν δεχόμαστε ή φοβόμαστε ως αδύνατη την θεραπεία της (ίσως η μοναδική) που είναι η δραστηριοποίηση των συλλόγων της γιατί αλλιώς θα επέλθει ο θάνατός της. Θεραπεύουμε , ναι ή όχι. Δεν έχει κάτι άλλο. Αν βασιστούμε επίσης μόνο στο Δ.Σ. τότε κάνουμε ακριβώς ότι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί μόνο το ένα του χέρι. Αυτό θα γίνει μεν πολύ δυνατό και ικανό ώστε σιγά- σιγά θα αρχίσει να νομίζει ότι δεν χρειάζεται το άλλο. Και τότε το άλλο χέρι θα ατροφήσει.

· Περίπου ίδια ,καταλαβαίνω ,ήταν και η ακόλουθη απάντηση : Δεν μπορούμε να βάλουμε τα άλογα (που τραβάνε το κάρο) πίσω από το κάρο. Απολύτως σωστό. Εν προκειμένω λοιπόν τα άλογα (το Δ.Σ.) είναι καθαρόαιμα , αγωνίζονται , καλπάζουν στον σωστό δρόμο ,μπράβο τους ,είναι ικανά ,αλλά δεν φαίνεται πουθενά το κάρο (η υπόλοιπη Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου).

Ξεχνάμε ,δηλαδή, την πρώτη παράγραφο του άρθρου 3 του καταστατικού :

‘’ 1. Η ίδρυση και δραστηριοποίηση σε όλα τα σχολεία της πόλης του Αγρινίου των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών προς εκπλήρωση των σκοπών.’’ Κυρίως την πρώτη ,γιατί και για τις υπόλοιπες τίθεται πρόβλημα. Το χειρότερο όμως είναι όταν επιρρίπτουμε απλώς την ευθύνη της μη δραστηριοποίησης ενός συλλόγου στον ίδιο τον σύλλογο και όλα εντάξει.

Η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή. Αδίκως πιστεύω ,αλλά δε έγινε αποδεκτή με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Επί πλέον στη γενομένη Γενική Συνέλευση ακούστηκε ότι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ εμού του ιδίου και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Ειλικρινά από μέρους μου δεν υπάρχει καμία .

Και για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση , δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου. Θα είμαι όμως πάντα παρών στην Ανοιχτή , Διαρκή Γενική Συνέλευση για την οποία ακόμη επιμένω.

Ευχαριστώ. Δημήτρης Βλάχος Μέλος της Ε.Σ.Γ.Κ.Α.