Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών Σχολείων ΣΙΑΤΙΣΤΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2009
Τ.Θ. 3804 - 10210 ΑΘΗΝΑ Αρ. Πρωτ.: 250

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΙΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΟΝ ΠΑΝΑΡΕΤΟ
ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑ:ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΤΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2009

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Με προηγούμενη επιστολή μας, σας ενημερώσαμε για τα προβλήματα των Μουσικών σχολείων και ζητήσαμε συνάντηση, για ενημέρωση, πιστεύοντας στο κάλεσμα πού απευθύνατε, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα την αναφορά σας επί λέξει:
“Σε αυτή τη νέα περίοδο πρωταγωνιστές και κοντά μας, συμμάχους, συνδιαμορφωτές θέλουμε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους καθηγητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους φοιτητές και βεβαίως τους γονείς.
Τους γονείς, που γνωρίζουν και αισθάνονται με τον πιο απόλυτο τρόπο, τα μεγάλα προβλήματα που έχει η ελληνική Παιδεία”.
Δυστυχώς όμως δεν ανταποκριθήκατε στο αίτημα μας και αυτοαναιρείστε. Επικοινωνία πού είχαμε με το ιδιαίτερο γραφείο σας, μας παρέπεμψαν σε ειδικό σύμβουλό σας, ενώ από το γραφείο της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, μας απάντησαν ότι δεν κλείνονται ραντεβού.
Επειδή αρκετά ζητήματα πού είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παγώσαν και δεν γνωρίζουμε τις θέσεις σας, στο ΔΣ πού πραγματοποιήσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα σας στην Σιάτιστα, το Σάββατο 7/11/2009, (φιλοξενούμενοι από τον Δήμο Σιάτιστας και το Μουσικό σχολείο), αφού συνεκτιμήσαμε την κατάσταση, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε συνάντηση μαζί σας.
Την Πέμπτη 26/11/2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, (Γονείς και μαθητές με τα μουσικά τους όργανα, από όλοι την Ελλάδα, θα διαμαρτυρηθούμε έξω από το Υπουργείο και θα απαιτήσουμε να δεχτείτε το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων των Μουσικών σχολείων.
Κύρια Υπουργέ και κύρια και κύριε Υφυπουργέ δεν είμαστε διατεθειμένοι, να ξαναγυρίσουμε σε παλαιότερες εποχές. Θεωρούμε την συνεργασία και τον διάλογο πού είχε ανοίξει ο Υφυπουργός Παιδείας κύριος Λυκουρέντζος μαζί μας κατάκτηση. Στόχος μας είναι να τον συνεχίσουμε να τον βελτιώσουμε και να την διευρύνουμε.
Στο χέρι σας είναι να αποφύγουμε την κινητοποίηση την οποία δεν επιθυμούμε αλλά μας αναγκάζετε να την πραγματοποιήσουμε.





Με ιδιαίτερη τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος H Γ. Γραμματέας
Π. Κουφαλάκος Κ. Αθανασίου
6972 006221 6939 457717
koyf@deyakal.gr k.athanasiou@yahoo.gr


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 11/11/09 αρ.π

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Προς. Νομάρχη Αιτ/νιας

Κοιν.:1.Διευθυντρια Π.Μ.Σ .Αγρινίου

2.Προισταμενο Δευτ/βαθμιας

3.Δημοτικη επιτροπή παιδείας

4..Πανελληνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων

5..Ενωση Γονέων Δήμου Αγρινίου

6.15/μελες ΠΜΣ Αγρινίου

Κ, Νομάρχα

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας θέλει να σας ενημερώσει αλλά και να διαμαρτυρηθεί για τα κατωθι προβλήματα του σχολείου μας πιστεύοντας ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για την επίλυση τους.

  1. Είμαστε τέταρτη χρονιά στο καινούριο κτήριο πραγματικό κόσμημα για τη πόλη του Αγρινίου κι ακόμη δεν έχει τελειώσει η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τόσο απαραίτητη για τις εκδηλώσεις των μαθητών του σχολείου μας. Επανειλημμένος ακούσαμε για τα ποσά που διαθέσατε μέσω του προϋπολογισμού της νομαρχίας και περιμέναμε ότι θα είχε πλέον από καιρού τελειώσει το θέμα αυτό όμως για άλλη μια φορά έρχονται τα Χριστούγεννα και οι μαθητές μας θα κάνουν τις όποιες εκδηλώσεις τους στο μικρό και εντελώς ακατάλληλο για αυτή τη χρήση χώρο της τραπεζαρίας. Σας ζητάμε να μπει τέλος σ αυτή τη κατάσταση και να τελείωση επιτέλους ένα τόσο σημαντικό για το σχολείο μας έργο.
  2. Το μουσικό Σχολείο δέχεται μαθητές απ όλο το νομό Οι ανάγκες του είναι αυξημένες και η οικονομική επιχορήγηση που δέχεται από το δήμο Αγρινίου δεν επαρκεί σε καμιά περίπτωση να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχει .Θα θέλαμε να επέμβετε έτσι ώστε να αυξηθεί η επιχορήγηση στα προβλεπόμενα από το νόμο επίπεδα.
  3. Η σίτιση των μαθητών του σχολείου μας χρηματοδοτείται από τη νομαρχία. Θα θέλαμε να μην βάζετε ανώτατο όριο όπως άλλωστε προέβλεπε ο νόμος και να θεσπίσετε ποιοτικά κριτήρια στο διαγωνισμό να κατακυρώνεται σ αυτόν που προσφέρει καλύτερη ποιότητα φαγητού και όχι φθηνότερο με ότι αυτό συνεπάγεται.
  4. Αλλά το κυριότερο κ. νομάρχα θα σας θέλαμε σύμμαχο μας στον αγώνα που κάνουμε από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων να στελεχωθεί με μόνιμους καθηγητές Μουσικής έτσι ώστε από την αρχή της σχολικής χρονιάς να ξεκινούν τα μαθήματα και όχι όπως μέχρι τώρα 11 Νοεμβρη και δεν έχουμε καθηγητές Μουσικής με αποτέλεσμα να γίνονται συνδιδασκαλίες η να καλύπτονται τα κενά με άλλους καθηγητές.
  5. Για άλλα προβλήματα όπως διοικητικό προσωπικό επιστάτης φύλακας είστε ενήμερος και θα βοηθήσετε στην επίλυση τους .

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος ο γραμματέας

Μυλωνά Γεωργία Τολης Ευθύμιος

6944673467 6874310243

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434, 210 3835093
goneis@mail.gr , www.goneis.org.
Αθήνα 13/11/2009
Προς : Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ !
Η χθεσινή συνάντηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργείου, σφραγίστηκε από την κοινή διαπίστωση ότι βρισκόμαστε σε αντιδιαμετρική αφετηρία προσέγγισης και λύσης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σημερινό σχολείο.
Οι εκπρόσωποι των γονιών , τοποθετηθήκαμε εφ' όλης της ύλης στη συζήτηση, μεταφέροντας τις ανάγκες και τα αιτήματα των οικογενειών της χώρας μας, τις αποφάσεις και τις θέσεις του συνεδρίου μας, παραθέτοντας στοιχεία και μελέτες για την ισχύουσα κατάσταση του Δημόσιου Σχολείου, που αποδεικνύουν την αποτυχία των μεταρρυθμίσεων που γίνονται δεκαετίες τώρα στην εκπαίδευση.
Ανάμεσα σ’ άλλα:
 απαιτήσαμε την άμεση λύση της σχολικής στέγης, καταθέτοντας την ανάγκη για δημιουργία περίπου 500 νέων σχολικών κτηρίων και πάνω από 1.700 νέων νηπιαγωγείων. Επισημάναμε την σκανδαλώδη διαδικασία των ΣΔΙΤ, την εμπορευματοποίηση της γης και τα παιχνίδια της Τ.Α., τη διάλυση του ΟΣΚ με την μετατροπή του σε Α.Ε. και θέσαμε την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου κρατικού φορέα κατασκευής δημόσιων υποδομών, μεταξύ αυτών και σχολείων. Η υπουργός περιορίστηκε να απορρίψει την πρότασή μας, ως σοβιετικού τύπου μοντέλο, αλλά απάντηση για τις ανάγκες μας δεν έδωσε…
 αναφερθήκαμε στα 60.000 παιδιά που βρίσκονται εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου, βορά στην ιδιωτική κερδοσκοπία, για τα αντιεκπαιδευτικά – αντιεπιστημονικά αναλυτικά προγράμματα που μεταλλάσσουν την προσχολική αγωγή σε εκπαίδευση. Η απάντηση της υπουργού ήταν ότι, αμφιβάλλει για την εγκυρότητα των στοιχείων και θα ... τα μελετήσει.
 ζητήσαμε μόνιμες προσλήψεις, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων (καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, επιστάτες, γραμματείς, τροχονόμους), και για να πάψει η οικονομική αιμορραγία της λαϊκής οικογένειας, αλλά και για εξασφαλιστεί η σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου. Ζητήσαμε, μάλιστα, να βγει εγκύκλιος σχετική, η οποία να απαγορεύει τις προσλήψεις προσωπικού από Συλλόγους Γονέων (καθαρίστριες, τραπεζοκόμες κλπ ) και την οικονομική τους συμβολή στα λειτουργικά έξοδα του σχολείου και να ανοιχτεί κωδικός στον προϋπολογισμό για τις απαραίτητες ειδικότητες. Η απάντηση της Υπουργού ήταν ότι στο «συμμετοχικό» σχολείο, οι γονείς θα πρέπει να είναι ενεργοί (!;) και να συνεισφέρουν και ότι οι εκπαιδευτικοί φταίνε για την κατάντια του Δημόσιου Σχολείου, λίγο ή πολύ, με τις παράνομες μεταθέσεις, γι’ αυτό και θα τους αξιολογεί – εξετάζει – εκπαιδεύει δια βίου.
 βάλαμε ως κρίσιμο και «ανέξοδο» το αίτημα για την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους αγώνες στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας, και η υπουργός αδιάλλακτη στήριξε την ανάγκη ύπαρξής του κάνοντας λόγο για τα κρούσματα βανδαλισμού από εξωσχολικούς.
 μπροστά στην ένταση της οικονομικής κρίσης απαιτήσαμε την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ενιαίος, δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης και πήραμε την απάντηση για το σημαντικό ρόλο που θα έχει να παίξει το επόμενο διάστημα «η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι παραγωγικοί φορείς» στην εκπαιδευτική διαδικασία.


 για την απόσυρση των βιβλίων και τον προσανατολισμό του περιεχομένου της μόρφωσης στην γνώση και όχι στην πληροφορία, ενημερωθήκαμε ότι θα φτιαχτούν νέα βιβλία από «μάχιμους» εκπαιδευτικούς και όχι μόνο (;!) που θα μπουν πιλοτικά στα σχολεία …
 μπροστά στη διαφαινόμενη ένταση της γρίπης Η1Ν1, με δεδομένη την φτώχια και την Οικονομική κρίση, επικαιροποιήσαμε τις σχετικές θέσεις μας, καθώς και τις προτάσεις για ασφάλιση όλων των μαθητών και φοιτητών, ανεξάρτητα από την εργασία των γονιών τους και την οργάνωση της υγιεινής διατροφής στο σχολείο για όλους τους μαθητές, τις οποίες η Υπουργός απέρριψε ως μη δυνάμενες να γίνουν!!!
Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και θρησκευμάτων, και οι απαντήσεις της υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου, είναι φανερό ότι πουθενά δεν συναντιούνται με τις ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Απαντούν στους επιχειρηματικούς στόχους της Λισσαβόνας και οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την κατάργηση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της, και την ιδιωτικοποίηση.
Το ΥΠΕΠΘ θα διευκολύνει αυτούς που θα εκμεταλλευτούν τα παιδιά μας να καθορίσουν τι θα μάθουν και να μας πουλήσουν «εκπαιδευτικές» υπηρεσίες. Γι’ αυτό παρέλασαν πρώτοι από το υπουργείο ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΚΕΔΚΕ, οι οποίοι διεκδικούν συγκεκριμένο και αυξημένο ρόλο στην εκπαίδευση, έτσι ώστε να διευκολύνουν την υποταγή της Παιδείας στα συμφέροντα της αγοράς.
Γνωρίζουμε ότι ο βαθύτερος στόχος τους είναι η διαμόρφωση των συνειδήσεων των νέων έτσι που να είναι πιο βολικοί για την εκμετάλλευσή τους.
Καλούμε τους γονείς να συνεχίσουν να διεκδικούν και να απαιτούν το σχολείο των αναγκών των δικών τους και των παιδιών τους. Καλούμε τους γονείς να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν κάθε παρέμβαση του μεγάλου κεφαλαίου στην εκπαίδευση.
Καμία αναμονή.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν μοιράζεται την αγωνία μας για το μέλλον των παιδιών μας.
Η μόνη λύση είναι ο αγώνας.
Ένταση της πάλης τώρα για Ενιαία Λαϊκή Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου
Φλουτσάκος Γ.
2104614202-6975126001-flg@in.gr

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αριθμ.πρωτ. 67

Αγρίνιο 3/11/2009

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

enosi.goneon.agriniou@gmail.com



ΠΡΟΣ

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σας καλούμε σε συνέλευση που θα γινει στις 4/11/2009 και ώρα 5 μ.μ. στο 10ο Δημοτικό

Σχολείο Αγρινίου,με τα κάτωθι θέματα συζήτησης:

· Κτιριακές υποδομές

· Τμήματα ένταξης

· Ολοήμερα Σχολεία

· Πολιτιστικές εκδηλώσεις (εισφορές)

· Αλληλεγγύη μεταξύ των συλλόγων

· Αιμοδοσία

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΡΕΚ ΑΛΟΜΠΙΣΑΤ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΗ ΜΑΚΡΗ ΑΝΘΟΥΛΑ