Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434, 210 3835093 goneis@mail.gr , www.goneis.org.
Αθήνα 29/04/2010
Προς : Μ.Μ.Ε. ( εκπαιδευτικούς συντάκτες )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας , θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Βουλή, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3/5/2010 (μέρα έναρξης της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας ) ώρα …., θέλοντας να γνωστοποιήσει τόσο στην Βουλή, όσο και στα Κόμματα την κατηγορηματική αντίθεση των γονιών σ’ αυτό το αντιεκπαιδευτικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο .
 το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας.
 αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών,
 αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα,
 διευρύνει την ωρομισθία αλλάζοντας το όνομά της,
 με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας σπάει τον ενιαίο χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών, μετατρέπει τα σχολεία σε επιχειρήσεις, διευρύνει τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης,
Είναι γνήσιο αντίγραφο της ευρω-ενωσιακής στρατηγικής, προαποφασισμένο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι κομμάτι των γενικότερων αναδιαρθρώσεων, για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και τη διαιώνιση της κυριαρχίας του.
Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν σε απόγνωση τις οικογένειές μας και πάνω απ’ όλα να ρημάξουν τη ζωή των παιδιών μας με τον εργασιακό και μορφωτικό μεσαίωνα που προωθούν.
 Οι δικές μας ανάγκες και τα οράματα, για ένα άλλο σχολείο και πανεπιστήμιο που στο επίκεντρό του θα έχει την ολόπλευρη ανάπτυξη του νέου ανθρώπου, δεν χωρούν στα σύμφωνα σταθερότητας και στην κοινωνία της εκμετάλλευσης.
 Οι ανάγκες μας θα μπουν στο επίκεντρο της παιδείας μόνο όταν μπει στο επίκεντρο της κοινωνίας η σχεδιασμένη ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών μας. Μόνο τότε θα μορφώνονται όλα τα παιδιά και δεν θα ξεχωρίζονται, όχι για να γίνουν λαμόγια και φακελάκηδες αλλά για να υπηρετούν, από τη δουλειά που θάχουν όλοι, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.Το Δ.Σ.
Γραφείο Τύπου Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
2104614202---6975126001---flg@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: