Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις συγχωνεύσεις- καταργή σεις σχολείων

Προς: Τον Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο Δήμου Αγρινίου, Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας, Υπουργό Παιδείας, Κ. Ομάδες Κομμάτων, Συλλόγου ς Γονέων Και Κηδεμόνων ‚Συμβούλια Μαθητών, Φορείς Της Περιοχής, Μ.Μ.Ε.

Σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που έγινε την Παρασκευή 25/2/2011 στο εργατικό Κέντρο Αγρινίου διαπιστώνουμε τα εξής:
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και της μείωσης των κονδυλίων για την Δημόσια Παιδεία, προχωράει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.
Είναι μια πολιτική κοινά αποφασισμένη Κυβέρνησης — Ευρωπαϊκής’Ενωσης — κεφαλαίου, πολιτική καθαρά αντιλαϊκή.
Αυτό σημαίνει: Ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη στο ήδη χαμηλό εισόδημα των εργαζομένω και όλων των φτωχών στρωμάτων.
Συνεχής υποχρηματοδότηση των σχολείων και ανοιχτή παρέμβαση των ιδιωτικών επιχειρηματιών στη δημόσια παιδεία με την μορφή των «χορηγών».
Ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιεχομένου της ποιότητας της δημόσιας παιδείας προσαρμοσμένο στα σχέδια των «χορηγών» και των συμφερόντων τους.
Στοίβαγμα των μαθητών σε τάξεις «αποθήκες» των 30 ατόμων και πάνω και «μαζική παραγωγή» νέων εργαζομένων ημιμαθών — ·ευέλικτων στις συνειδήσεις έτοιμους να συμβιβαστούν με την μεγαλοεργοδοσία.
Σχολείο που Θα προωθεί — και είδη αυτό γίνεται — τον αποπροσανατολισμό απ’ τα προβλήματα των νέων, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας, τη συκοφάντηση των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων.
Ταυτόχρονα προωθούνται οι υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις εκπαιδευτικών, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μείωση μισθών και επιδομάτων, Θα σταματήσουν οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών κ.α.
Απορρίπτουμε αυτά τα μέτρα και την πολιτική για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων και απαιτούμε να παρθούν Πίσω είναι καθαρά ταξικά και οδηγούν σε παιδεία πλουσίων και φτωχών.
Διεκδικούμε:
> Αποκλειστικά ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, που ν καλύπτουν τις ανάγκες.
Τάξεις το πολύ μέχρι 20 μαθητών.
> Δίχρονη προσχολική αγωγή υποχρεωτική.
Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο χωρίς διακρίσεις κάθε είδους.
Δημόσιες επαγγελματικές σχολές και ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
Γενναία αύξηση των κονδυλίων για την δημόσια παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέγερση νέων συγχρόνων και ασφαλών σχολικών κτιρίων πλήρη εξοπλισμένα με την αναγκαία υποδομή.
Όχι στη μείωση μισθών κ’ επιδομάτων των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού των σχολείων.
Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων। με τις

Καλούμε όλους τους φορείς τις Περιοχή ς να πάρουν Θέση και να απορρίψουν αυτά τα μέτρα για την παιδεία γιατί είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκά.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρωματά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές σε κοινή δράση και αγώνα για μια παιδεία Πραγματικά δημόσια που Θα δίνει σωστή μόρφωση που Θα διαμορφώνει σωστές συνειδήσεις στους νέους
Αγρίνιο 25/2/2011

Οι εκπρόσωποι των φορέων:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου
‘Ενωσης Συλ. Γονέων και κηδεμόνων Αγρινίου
Σύλ. Επαγγελματικού Λυκείου Αγρινίου
Ε.ΠΑΛ Καινουρίου
Ενωση Οικοδόμων Ν. Αιτ/νιας
Σωμ. Ιδ. Υπαλλήλων
Σωμ. Καθαριστριών δημόσιων σχολείων
Σωμ. Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
Σωμ. Ιματισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: