Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Αγρινιο 21/12/09

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ αρ. πρωτ


Προς :προϊστάμενο δευ/βαθμιας εκπαίδευσης Παλαιολόγο

Διευθύντρια Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Κοιν Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων

Ένωση Γονέων Δήμου Αγρινίου


Με το έγγραφο μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας κοινοποιήσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το θέμα που πρόεκυψε με τις προσλήψεις των ωρομίσθιων καθηγητών Μουσικής του σχολείου μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να καλούμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ έχει ήδη τελειώσει το α τρίμηνο να επιλέξουμε ανάμεσα σε προτάσεις που μόνο προβλήματα φέρνουν.

Οι ίδιες κάθε χρόνο καθυστερήσεις στις προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του σχολείου μας και τις οδυνηρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Μαθητές αναγκάζονται να διδάσκονται σε ομάδες το υπό το νόμο ατομικό μάθημα και άλλοι να αλλάζουν όργανο επειδή δεν έχει προσληφθεί καθηγητής για το όργανο που επιλέγουνε με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση τους.

Το σχολείο στη προσπάθεια του να λειτουργήσει υποτυπωδώς κάνει προσωρινά προγράμματα που αλλάζουν συνεχώς καθώς προσλαμβάνονται καινούριοι ωρομίσθιοι με αποτέλεσμα μια συνεχή αναστάτωση και στα μαθήματα γεν.παιδειας.

Στη σημερινη δε κατάσταση η πρόσληψη καθηγητών σύμφωνα με τις αρχικες δηλώσεις των μαθητών σχετικά με το όργανο επιλογής θα έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του μουσικού οργάνου που κάποιου μαθητές ήδη διδάσκονται και επαναλαμβάνουμε πως εχουν περάσει τέσσερες μήνες από την αρχή του σχολικού χρόνου…..

Για τους πιο πάνω λόγους πάγια θέση του συλλόγου γονέων του σχολείου μας άλλα και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες του σχολειό μας .Να σταματήσει επιτέλους ο απαράδεκτος θεσμός των ωρομίσθιων που είναι εξευτελιστικός για τον εργαζόμενο και μόνο προβλήματα δημιουργεί στους μαθητές και στα σχολεία μας.

Τα 21 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων είναι υπεραρκετά για να λυθούν τα υπερώριμα προβλήματα της στελέχωσης τους σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Κάθε άλλη λύση έχει σαν αποτέλεσμα τη κακή λειτουργία του σχολείου με άμεσες επιπτώσεις στα παιδιά μας που θυσιάζονται στο βωμό της υποχρηματοδοτησης και της συνεχούς υποβάθμισης των σπουδών τους.


Για το Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΛΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

(6944673467) (6974310243)

Δεν υπάρχουν σχόλια: