Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434, 210 3835093 goneis@mail.gr , www.goneis.org.
ΑΘΗΝΑ 20/01/2010

Προς : Κοινοποίηση :
Ομοσπονδίες – Μέλη μας Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας ( Α.Σ.Γ.Μ.Ε. ) , χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα.

Εκφράζει τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματά τους για :

• αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος ,
• ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά – κτηνοτροφικά προϊόντα.
• τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης
• χτύπημα της εκμετάλλευσης από τους εμποροβιομήχανους .
• Κατάργηση του Φ.Π.Α., μείωση πετρελαίου , ρεύματος κλπ.
• Κατάργηση των αγροτοδικείων και την απόσυρση όλων των διώξεων

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες παλεύουν σήμερα για ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. που στόχο έχει το ξεκλήρισμα του μεγάλου μέρους των αγροτών από τα χωράφια τους και της συγκεντροποίηση της παραγωγής στα χέρια των λίγων.
Η Λαϊκή Οικογένεια καθημερινά μοχθεί , για να τα βγάλει πέρα , σε μια κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται , η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων , έχει όχι μόνο στόχο την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας εις βάρος των φτωχών Λαϊκών στρωμάτων, αλλά και στην εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης-συνενοχής , για να εφαρμόσουν ανώδυνα την αντιλαϊκή τους πολιτική .
Είναι η ίδια πολιτική που σήμερα ιδιωτικοποιεί την Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες , από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς , μέχρι τα πανεπιστήμια .
Η ίδια πολιτική που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση πετώντας χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία , χωρίς δικαιώματα , βορά στις διαθέσεις του μεγάλου κεφαλαίου .

Τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη , η φτωχομεσαία αγροτιά , οι ΕΒΕ , οι αυτοαπασχολούμενοι , η Λαϊκή Οικογένεια έχουν τις ίδιες αιτίες .
Χρειάζεται να δυναμώσει η συμμαχία και ο κοινός αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου , της Ε.Ε.
Στεκόμαστε στο πλευρό των Συναδέλφων μας , Γονιών στην Λάρισα , στον Έβρο , στην Κρήτη , στον Βόλο σ’ όλη την Ελλάδα, ενώνουμε την φωνή μας μ’ όλους τους γονείς – αγρότες , με τα παιδιά μας - τους μαθητές , που καθημερινά μοχθούν στα χωράφια και σήμερα είναι στα ΜΠΛΟΚΑ της ΟΡΓΗΣ , και διεκδικούν μια άλλη ζωή .
Καλούμε τις Ομοσπονδίες , τις Ενώσεις ,τους Συλλόγους Γονέων σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους αγρότες , γιατί η δικαίωση αυτού του αγώνα θα αποτελέσει προϋπόθεση και εγγύηση για φτηνά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα , που θα ικανοποιούν της διατροφικές ανάγκες της χώρας

«….ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ‘ΡΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΟΥ , ΕΤΣΙ ΝΕΤΟ-ΣΚΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΕΜΕΙΣ….»


Γραφείο Τύπου του Δ.Σ. της Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
2104614202---6975126001---flg@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: