Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟ 1/3/2010

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

enosi.goneon.agriniou@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών»

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την περασμένη Τετάρτη στις 24/2/2010 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου κα. Κωνσταντίνα Κατσαρή, οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριοι Χρ. Μπεκιάρης και Κων/νος Χαραμής καθώς επίσης και ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων Δήμου Θέρμου - Αγρινίου κος Β. Κόκκοτος.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών τα οποία τελευταία σε ορισμένα σχολεία έχουν φτάσει στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα (Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.Α, Ο.Τ.Ε., πετρέλαιο κ.α.). Και αυτό συνέβη λόγω της καθυστέρησης της αναμενόμενης χρηματοδότησης. Επίσης τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης επιβάρυναν τις Σχολικές Επιτροπές με επιπλέον έξοδα.

Στη συνέχεια η κα. Κατσαρή εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει ιδιαίτερη καθυστέρηση και αυτό το γνωρίζουν ήδη οι διευθυντές όπως επίσης και το γεγονός ότι το κονδύλι που στάλθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ήταν γελοίο ( 20 ευρώ σχολείο).

Μετά από επικοδομητική συζήτηση με τους διευθυντές των σχολείων και το Δ.Σ. της Ένωσης συμφωνήθηκε να εισηγηθεί η Ένωση στην Επιτροπή Παιδείας να αναλάβει ο Δήμος Αγρινίου την εξόφληση του λογαριασμού της Δ.Ε.Υ.Α.Α όπως συνέβαινε παλιά. Επίσης η Ένωση θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας να αυξηθεί η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και να αρθούν τα μέτρα πανικού κατά της νέας γρίπης έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της σχολικής κοινότητας.



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Τάρεκ Αλομπισάτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: