Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Α.Σ.Γ.Μ.Ε. )
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434, 210 3835093 goneis@mail.gr , www.goneis.org.
Αθήνα 1-06-10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, καταγγέλλει την άγρια δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ, ενάντια σε νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Μέσα από την αιματοβαμμένη αυτή ενέργεια σηματοδοτείται η κλιμάκωση συνολικά των ιμπεριαλιστικών δραστηριοτήτων σε βάρος των λαών της περιοχής, το πέρασμα σε νέα φάση του σχεδίου για μία «νέα Μέση Ανατολή».
Το Ισραήλ δεκαετίες τώρα παίζει το ρόλο του «Γολιάθ» με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ – ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους στην περιοχή.
Άμοιρες ευθυνών δεν είναι ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίες όχι μόνο ανέχθηκαν και ενθάρρυναν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά παραχώρησαν γη και ύδωρ για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους δολοφόνους (υπάρχει σε εξέλιξη προγραμματισμένη κοινή στρατιωτική άσκηση). Έχουν υπογράψει μια σειρά φανερών και μυστικών συμφωνιών με το Ισραήλ. Ελληνικό στρατιωτικό σκάφος περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου στο πλαίσιο των συμφωνιών αυτών.
Καλούμε τον ελληνικό λαό:
 Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης.
 Να απαιτήσει την απελευθέρωση των αιχμαλώτων και την ανεμπόδιστη διέλευση των σκαφών της νηοπομπής αλληλεγγύης.
 Να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τους άδικους πολέμους τους.
 Διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς για την συνεργασία των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου. Ενάντια στη «νέα τάξη» και τα σχέδιά της.
Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:
 Να καταγγείλει το σύνολο των συμφωνιών με το Ισραήλ και όχι να περιοριστεί η αντίδραση στην αναστολή της προγραμματισμένης κοινής στρατιωτικής άσκησης και στην αποχώρηση του ελληνικού πλοίου από τις περιπολίες.
Ουσιαστική λύση αποτελεί η υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:
 Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να παρασχεθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της περιοχής.
 Να αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη.
 Να διαλυθούν οι ισραηλινοί εποικισμοί.
 Να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής.
 Να δημιουργηθεί ενιαίο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Γραφείο Τύπου
Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
2104614202---6975126001---flg@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: