Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Aριθμ.πρωτ 71

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αγρίνιο 14/3/2010


ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στις 24/2/2010 με πρωτοβουλία της ¨Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε συμβούλιο με τους Διευθυντές και τους Προέδρους των Συλλόγων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,με κύριο θέμα συζήτησης τα οικονομικά των σχολείων .
Η μη έγκαιρη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών , εχει σαν αποτέλεσμα την μη καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων .Ούτος ή αλλος τα χρήματα είναι μη επαρκή
Ως εκ τούτο ζητήθηκε από την ¨Ενωση να ειηγηθεί προς τον Δήμο να ανλάβει να πληρώνει την Δ.Ε.Υ.Α.Α. των σχολείων ή ένα μέρος αυτής προς ανακούφιση των σχολικών επιτροπών


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΡΕΚ ΑΛΟΜΠΙΣΑΤ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386 goneis@mail.gr, www.goneis.org
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό που στηρίζει και προωθεί τις αποφάσεις της στη χώρα μας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, κλπ ) με πρόσχημα την κρίση, εξαπολύουν θύελλα μέτρων, ενάντια στους εργαζόμενους. Σαρώνουν ότι έχει μείνει όρθιο: Εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία!
Θέλουν να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, των ίδιων που δημιούργησαν την κρίση και εν μέσω της οποίας θησαύρισαν: βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλπ
Καμιά σχέση δεν έχουν τα μέτρα τους με τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Η πατρίδα μας και η προκοπή της από αυτούς κινδυνεύει!
Εκείνοι που ρήμαξαν την οικονομία της χώρας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τις δημόσιες επιχειρήσεις, το δημόσιο πλούτο, τη γη μας – τα βουνά, τις παραλίες και τις λίμνες, εμφανίζονται σαν πατριώτες. Οι έλληνες τραπεζίτες (η «Εθνική», η «Άλφα», η «Πειραιώς» και η «Eurobank») που ενισχύθηκαν με το δώρο των 28 δις ευρώ από το ελληνικό κράτος, τώρα δανείζουν την εθνική οικονομία με 6,3%!
Τα ΜΜΕ, τα ακριβοπληρωμένα φερέφωνά τους, μας ζητούν να κάνουμε «θυσίες» στο πλαίσιο του «εθνικού σχεδίου σωτηρίας», να είμαστε «νομιμόφρονες» και «εθνικά υπεύθυνοι», κάθε μέρα προσπαθούν να μας πείσουν να επιδείξουμε έναν νέο πατριωτισμό για να σωθεί η χώρα , για μας πατριωτικό σήμερα είναι ότι είναι λαϊκό και είναι χρέος καθενός να πάρει θέση , “ή με το λαό και τα δικαιώματά του, ή με την κυβέρνηση , τη Ν.Δ. , τον ΛΑΟΣ , την Ε.Ε. και τους εργοδότες ;”
Και Εμείς;
Εμείς που δουλεύουμε - όσοι έχουμε δουλειά - νύχτα με νύχτα για ψίχουλα, που πληρώνουμε τους φόρους, τις ασφαλιστικές μας εισφορές, τα πανάκριβα βασικά είδη για να ζήσουμε. Που ενώ δικαιούμαστε δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια χρυσοπληρώνουμε την παραπαιδεία, τα φακελάκια στα νοσοκομεία, για κάθε ανάγκη μας στους επιχειρηματίες. Κι όταν δεν μας φτάνουν οι μισθοί πείνας για να πληρώσουμε τα χαράτσια, μας δανείζουν οι πατριώτες τραπεζίτες με 23% ληστρικό επιτόκιο.
Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. καλεί τους εργαζόμενους γονείς , τους ανέργους ,τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους μικρούς επαγγελματίες , την αγωνιζόμενη αγροτιά, τους εκπαιδευτικούς, την νέα γενιά, σε λαϊκό ξεσηκωμό για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται και έχουν από κοινού συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΕΒ, η Ε.Ε., και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι μεγαλειώδεις απεργίες του Δεκέμβρη , του Φλεβάρη, τα συλλαλητήρια και η απεργία της προηγούμενης βδομάδας μας έδειξαν το δρόμο, κόντρα στην επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα λογική των εργατοπατερικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία στις 11 του Μάρτη μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις σ’ όλη την Ελλάδα είναι το επόμενο βήμα .
ΓΕΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

Εμείς που παράγουμε αμύθητο πλούτο και δεν τον απολαμβάνουμε , χρωστάμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας να αγωνιστούμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο κέντρο τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας.



 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 Κατάργηση όλων των αντί-ασφαλιστικών νόμων.
 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
 Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης. Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.
 Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
 Ενιαίο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
 Δωρεάν επαγγελματικές σχολές υψηλού επιπέδου, μετά τη βασική γνώση του 12χρονου σχολείου.
 Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.
 Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ.

 όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους γονείς, που χρόνια τώρα πληρώνουμε φόρους στο κράτος και αντί να μορφώνονται τα παιδιά μας στα σχολεία πληρώνουμε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο χαράτσι στην ιδιωτική παραπαιδεία.
 τους εκπαιδευτικούς,
 τους μαθητές
… να ενώσουμε τις φωνές μας!
ΟΛΟΙ στις 11 ΜΑΡΤΗ με το ΠΑΜΕ
γυρίζοντας την πλάτη στις υποταγμένες ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε., της ΑΔΕΔΥ , που έχουν γυρίσει την πλάτη στις ανάγκες μας καιρό τώρα.
√ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
√ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
√ ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟ 1/3/2010

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

enosi.goneon.agriniou@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών»

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την περασμένη Τετάρτη στις 24/2/2010 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου κα. Κωνσταντίνα Κατσαρή, οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριοι Χρ. Μπεκιάρης και Κων/νος Χαραμής καθώς επίσης και ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων Δήμου Θέρμου - Αγρινίου κος Β. Κόκκοτος.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών τα οποία τελευταία σε ορισμένα σχολεία έχουν φτάσει στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα (Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.Α, Ο.Τ.Ε., πετρέλαιο κ.α.). Και αυτό συνέβη λόγω της καθυστέρησης της αναμενόμενης χρηματοδότησης. Επίσης τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης επιβάρυναν τις Σχολικές Επιτροπές με επιπλέον έξοδα.

Στη συνέχεια η κα. Κατσαρή εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει ιδιαίτερη καθυστέρηση και αυτό το γνωρίζουν ήδη οι διευθυντές όπως επίσης και το γεγονός ότι το κονδύλι που στάλθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ήταν γελοίο ( 20 ευρώ σχολείο).

Μετά από επικοδομητική συζήτηση με τους διευθυντές των σχολείων και το Δ.Σ. της Ένωσης συμφωνήθηκε να εισηγηθεί η Ένωση στην Επιτροπή Παιδείας να αναλάβει ο Δήμος Αγρινίου την εξόφληση του λογαριασμού της Δ.Ε.Υ.Α.Α όπως συνέβαινε παλιά. Επίσης η Ένωση θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας να αυξηθεί η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και να αρθούν τα μέτρα πανικού κατά της νέας γρίπης έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της σχολικής κοινότητας.



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Τάρεκ Αλομπισάτ