Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Επειδή γνωρίζουμε όλοι ότι :

· η υγεία και η παιδεία είναι πολύτιμα κοινωνικά αγαθά πάνω στα οποία βασίζεται η ποιότητα ζωής ,σκέψης ,δημιουργίας και ελπίδας για το μέλλον, το δικό μας αλλά περισσότερο (και αυτό έχει κυρίως σημασία) των παιδιών μας και των εγγονιών μας .

· ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου, ‘’ο γέρος της Δημοκρατίας’’, ήταν ο πρώτος ίσως στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδος που έδωσε σημασία (αυτή που έπρεπε)στην δωρεάν και για όλους ανεξαιρέτως παιδεία .

· το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με αρχηγό του τον Ανδρέα Παπανδρέου έκανε μεγάλες προσπάθειες για μια καλύτερη υγεία και παιδεία .

· παρ’ όλα αυτά και όσον αφορά την δωρεάν παιδεία βρισκόμαστε πολύ πίσω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αιτωλοακαρνανία, στον δήμο Αγρινίου έχουμε πολλά προβλήματα στο χώρο της παιδείας. Και δεν είναι ακριβώς δωρεάν η παιδεία των παιδιών μας.

Και επειδή όλοι ακούμε για καταργήσεις ή και συγχωνεύσεις σχολείων και στον δήμο μας σίγουρα υπάρχει αναταραχή. Διότι οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων οδηγούν σε μαθητικές δυσκολίες, σε οικονομική επιβάρυνση του γονιού και σε υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας.

Και επειδή εμείς ως τοπική οργάνωση 3 Πα.Σο.Κ. λαμβάνουμε μηνύματα από γονείς και μη ,φοβισμένους και αγανακτισμένους, ζητώντας μας να κάνουμε κάτι ,αποφασίσαμε ως συντονιστική να προτρέψουμε την Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. και κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου να επικυρώσουν την θέληση των δημοτών μας .

Δηλαδή, ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

και ΝΑΙ στη προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για την παιδεία στον τόπο μας, που την έχουν τόσο ανάγκη τα παιδιά μας.

Γραμματέας της Τ.Ο.3 Πα.Σο.Κ Αγρινίου

Γρηγόρης Τζογάνης

Παρασκευή 25/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: