Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνια Ένωση

Γονέων Μουσικών Σχολείων ΑΘΗΝΑ 3/2/2011

Τ.Θ. 3804 - 10210 ΑΘΗΝΑ Αρ.Πρωτ.: 283

www.mousika.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας πού διοργάνωσε η Ένωσή μας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των Μουσικών του Ιλίου της Παλλήνης του Αλίμου του Πειραιά και του Καλλιτεχνικού του Γέρακα.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και ένα πούλμαν από μαθητές του Πειραιά.

Μας υποδέχτηκαν στο Υπουργείο ο ειδικός γραμματέας κ. Κοντογιάννης, η σύμβουλος της υφυπουργού κ. Σωτηράκη και ο κ. Σκανδάλης. .

Εκφράσαμε την βασική μας ανησυχία για το μέλλον των σχολείων, λόγω εφαρμογής Καλλικράτη, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές, την σίτιση και τα αναλυτικά προγράμματα στα Μουσικά μαθήματα, τα βιβλία, και για την φετινή αναστάτωση με την εφαρμογή των 4ωριτών στις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Για μία ακόμα φορά πήραμε υποσχέσεις για την στήριξη των σχολείων του Πολιτισμού. Ο κ. Κοντογιάννης μας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν γένει για τη καλλιτεχνική παιδεία και την εισαγωγή της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως αποδεικνύουν οι αποφάσεις που ήδη λήφθηκαν τη φετινή χρονιά, για τα δημοτικά, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση να κλείσουν, απαξιώσουν ή να συντμηθούν τα σχολεία αυτά.

Τα λειτουργικά τους έξοδα ήταν πάντα αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκεί θα παραμείνουν. Με συγκεκριμένο κωδικό θα συνεχίσει να γίνεται η κατανομή των εκπαιδευτικών πόρων για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, όχι πλέον προς τη νομαρχία αλλά τον αντίστοιχο μεγάλο δήμο. Κονδύλι που θα αφορά αποκλειστικά τα σχολεία αυτά. Ζήτησαν παράταση λειτουργίας των Σχολικών επιτροπών μέχρι τον Νοέμβρη, έως ότου να βρεθεί η φόρμουλα να ταυτιστούν οι σχολικές επιτροπές με τις Δημοτικές επιτροπές παιδείας.

‘Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία’, όπως ανάφερε ο κ. Κοντογιάννης, ‘αλλά ακριβά’. Στη συζήτηση του εξ ορθολογισμού, που θα προκύψει, θα ζητήσουν και τη δική μας συμβολή στο διάλογο μέσω του οποίου θα προχωρήσουν στην αναζήτηση λύσεων. Για κανένα λόγο δεν θα υπάρξουν συντμήσεις.

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαβούλευση, όπου θα συμμετέχουμε και εμείς για την νέα παιδαγωγική μεταρρύθμιση. (ΦΥΣΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ).

ΚΑΝΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

1 ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

2 ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Ομολόγησαν ότι ήταν λάθος οι 4ωρίτες, για τα δικά μας σχολεία και υποσχέθηκαν ότι από

του χρόνου θα καλύψουν από την αρχή του Σεπτέμβρη τις θέσεις, με αναπληρωτές.

Τα αναλυτικά προγράμματα μας είπαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, Ειδική ομάδα του παιδαγωγικού ινστιτούτου εργάζεται ήδη για τα αναλυτικά προγράμματα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν, ώστε σύντομα να προταθούν εκδόσεις πού θα μπορούν οι καθηγητές να επιλέγουν και τα παιδιά μας να τα αγοράζουν, δημοσία δαπάνη. Εδώ ο ειδικός γραμματέας αναφέρθηκε ότι ίσως ζητήσουν οικονομική συμμετοχή των γονέων. μια μικρή οικονομική επιβάρυνση των Γονέων.

Επίσης ο κ. Σκανδάλης μας έκανε γνωστό ότι προωθείται η πρότασή μας για τη δημιουργία εθνικού φορέα για τη μεταφορά.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αγαπητοί γονείς, πρέπει να σας πούμε ότι:

Ήταν η πρώτη φορά από τότε πού ανέλαβε αυτή η πολιτική ηγεσία, πού έγινε συζήτηση σε βάθος και με συνομιλητές πού είχαν επεξεργαστεί τις απόψεις μας και είχαν απαντήσεις για όλα τα θέματα τού κοινού μετώπου πού (από κοινού) αποφασίσαμε και τους είχαμε καταθέσει.

Και κάτι τελευταίο πού θα πρέπει να γνωρίζεται και να αποστομώσετε όλους αυτούς πού θέλουν, την κατάργηση του ταμπουρά από υποχρεωτικό μάθημα.

Μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι:

Τα νέο Μουσικό σχολείο ξεκινά στα αναλυτικά του προγράμματα με βάση την παραδοσιακή Μουσική, και ακολουθεί φυσικά η ευρωπαϊκή και μοντέρνα μουσική.

ΤΕΛΟΣ Αγαπητοί γονείς αγαπητά παιδιά. Να είμαστε σε επιφυλακή.

Τα σχολεία αυτά θα υπάρξουν επειδή τα θελήσαμε και τα αγαπήσαμε. Θα υπάρξουν γιατί εσείς Ενωμένοι σε συντονισμό με την Ένωση έχετε δώσει αγώνες .

Θα υπάρξουν γιατί νοιώθουν την ανάσα μας.

Θα υπάρξουν γιατί υπάρχουν γονείς και παιδιά πού είναι αποφασισμένοι να τα διεκδικήσουν.

Θα υπάρξουν γιατί με τις εκδηλώσεις μας, τα έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες.

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Π. Κουφαλάκος Κ. Αθανασίου

6972 006221 6939 457717

koyf@otenet.gr k.athanasiou@yahoo.gr

koyf@deyakal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: